TATIn ja CTY:n toiminta kehittyy

“Taitelijoiden Tili- ja Lakiasiaintoimisto Oy on ehtinyt toimia Muusikkojen liiton läheisyhteisönä lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Yhtiötä perustettaessa oli tavoitteena saada liiton toimintapiiriin lisää osaamista niin muusikkojen kuin muidenkin taitelijoiden laki- ja talousasioissa. Alkuhankaluuksien jälkeen toiminta asettui uomiinsa ja yhtiö toimitti taitelijakunnalle niitä palveluita, joita toivottiin. Myös omistajat eli Muusikkojen liitto ja sen paikallisosastot saivat tavoitellun asiantuntijaorganisaation ja osinkotulojakin.

Kuten yhtiön nimestäkin voi päätellä, on se seisonut kahdella tukijalalla. Yhtiön pitkäaikaisen lakimiehen irtisanouduttua pari vuotta sitten törmättiin pienen toimiston rekrytoinnissa ongelmiin lakiasioiden sektorilla. Vuoden 2013 keväällä yhtiö jatkoi toimintaansa pelkkänä tilitoimistona, eikä tätä yksinään saatu kannattavaksi. Talon pitkäaikaisten kirjanpitäjien eläköidyttyä kävi ilmi alan työmarkkinoiden nopealiikkeisyys. Sitoutunutta ja osaavaa henkilökuntaa oli yhä vaikeampi löytää. Lopulta oltiin siinä pisteessä, että yhtiön ylläpitäminen vei suhteettoman paljon aikaa sen hallituksen jäseniltä, etenkin puheenjohtajalta. Osakkeenomistajat päättivät kesällä 2014 myydä yhtiön liiketoiminnan, ja vakiintuneen asiakaskunnan otti haltuunsa lopulta Helsingin Fredrikinkadulla toimiva Tilitoimisto Casa CTY Oy.

Uusi isäntä jatkaa Tatin liiketoimintaa Uudenmaankadulla entisissä tiloissa. Tavoitteena on kehittää ja tuoda uusia palveluja taitelijakunnan käyttöön. Yli kymmenen hengen henkilökuunnasta löytyy osaamista eri alojen ongelmiin. Yhtiöllä on ollut ennestään taitelija-asiakkaita, ja uuden liiketoiminnan myötä se aikoo kasvattaa tästä sektorista yhden erikoistumisaloistaan. Tatin osakkeenomistajat luovuttavat asiakaskunnan turvallisin mielin uudelle toimijalle. (JN)”

Alkuperäinen teksti on julkaistu Muusikko -lehdessä / Lokakuu 2014 92vsk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA